Skansens vårkampanj

Det här jobbet var en av sitt allra egnaste slag. Garbergs anlitade oss för att göra reklam för Skansens vårkampanj. Att arrangera ett herbarium (växtpressning). En storproduktion av pressat växtmaterial för fotografering och montering på adshels.

Växtmaterialet skulle vara klassiska svenska vårblommor som helst också gick att hitta på Skansens område, inte helt enkelt med tanke på att arbetet skulle utföras i mars, när få växter kommit upp ur jorden. Vi gick på växtexkursion på Skansen och samlade även material hos våra kunder vid vårstädningen, definitionen på ogräs – rätt växt på fel plats stämde väl vid detta uppdrag. Vi kompletterade med vackra vårblommor från våra leverantörer i partihallarna.

Det var ett pilligt och tidskrävande arbete, hundratals växter pressades under tunga böcker och för att växterna inte skulle mögla byttes pappret ut dagligen. Vi fick vara kreativa i valet av redskap och prövade oss fram med penslar, spatel, palettkniv och pincetter bl a -ett väldigt roligt och stimulerande uppdrag!

Se på filmen hur vi gick tillväga!

https://garbergs.se/work/skansen/let-it-grow